Είστε εδώ

Βιογραφικό

Η Χαριτίνη Κυριάκου, γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία.

 2001:  Παρουσίασε στο Καφεωδείο την πρώτη της ατομική έκθεση, με τίτλο «Θήλυ» και κεντρικό θέμα, το γυμνό γυναικείο σώμα.

Έργα άπο ακρυλικό σε καμβά. 

 2006:  Κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο  «Αφού Eρώ», με δικά της ποιήματα που συνοδεύονται από επίσης δικά της σχέδια.

 2009:  Πραγματοποίησε τη δεύτερη ατομική της έκθεση με τίτλο «Χαριτίνη» στην Γκαλερί 2 όπου παρουσίασε μια σειρά απο άδια δωμάτια της καθημερινότητας.

'Εργα απο μικτή τεχνική σε χαρτί. 

 2010:  Εικονογράφισε ένα ημερολόγιο για την Bookworm publication, φιλοτέχνησε 13 σκίτσα με μολύβι, ένα για κάθε μήνα και ένα για το εξώφυλο. Αυτά τα σκίτσα απετέλεσαν την τρίτη της έκθεση με τίτλο «Μήνες Μείνε».

 2011:  Στον πολυχώρο τέχνης Ιs Not A Gallery , παρουσιάσε την τέταρτη κατά σειρά ατομική έκθεση της με τίτλο “Προσωπικά μου πρόσωπα”, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά δουλειά από προσωπογραφίες.
 'Εργα απο μικτή τεχνική σε χαρτί. 

 2001-2011: Κατά τη διάρκεια των δέκα αυτών χρόνων, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Ταυτόχρονα με την ζωγραφική, εξελίσσει και τη μουσική της πορεία.

 Παράλληλα, λαμβάνει μέρος σε συναυλίες στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάζει και δικά της τραγούδια, υπήρξε μέλος συγκροτημάτων εκ των οποίων

 «Σιυλλόπελλες», «Μαινάδες»,  «Grandel Babies», «Τραυματίες Καναπέ», «Ωμέγα 3» και «Sandy Brour».

2012: Κυκλοφόρησε το άλμπουμ «μαιτρέσα μου», μια συλλογή από δέκα δικά της τραγούδια άκρως ερωτικά και ένα ορχηστρικό κομμάτι, το οποίο διένειμε δωρεάν μέσω διαδικτύου.

2013-2016: Δίνει όλη της την ενέργεια και ασχολείται αποκλειστικά με την μπάντα της "Sandy Brour" παίζοντας covers και τραγούδια της σε διάφορα μέρη και φεστιβάλ του νησιού. 

2016:  Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος της μπάντας που έχει τίτλο "οι Sandy Brour" και περιλαμβάνει πέντε δικά της κομμάτια και δύο επανεκτελέσεις.

Πραγματοποίησε τη πέμπτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Δωμάτια» στον πολυχώρο τέχνης Γκαράζ την οποία επιμελήθηκε ο Χρίστος Κυριακίδης.   

2017 :  Σε συνεργασία με τη Δέσποινα Ράγκου η οποία φιλοτέχνησε με τυπογραφία τα ποιήματα της.

Κυκλοφορεί το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο "Ημερολόγιο μιας λεσβίαςτο οποίο παρουσιάζει μαζί με ηλεκτρική κιθάρα και αφήγηση σε διάφορα μέρη του νησιού.

Παρουσίασε για πρώτη φορά κεραμικές μινιατούρες στο Πρόζακ με τίτλο "πηλά

2018 : Πραγματοποίησε τη έκτη ατομική της έκθεση με τίτλο «του πόθου το Ερεβώδες» πολυχώρο τέχνης Ιs Not A Gallery με 19 πίνακες μικρών διαστάσεων και σκοτεινών τόνων, ακρυλικό σε ξύλο. 

2020: Κυκλοφόρησε το τρίτο της βιβλίο "Αφρικάνικο Ντι Εν ΄Εη" με ποίηματα και γραπτά. 

2021Λαμβάνει μέρος στο φεστιβάλ ΣΑΡΔΑΜ σε μια παρουσίαση ποιημάτων από τα τρία της βιβλία μαζί με δικά της τραγούδια.

2022: Εικονογράφισε το λογοτεχνικό βιβλίο της Κατερίνας Νικολάου με τίτλο «Του Λυκου» για τις εκδόσεις Το Ροδακιό.

 Πραγματοποίησε τη έβδομη ατομική της έκθεση με τίτλο «Creature» στον πολυχώρο τέχνης Common Room. H έκθεση αποτελείται από έργα με μικτή τεχνική σε χαρτί και ακρυλικό σε ξύλο ή καμβά.

 Τα έργα  κυριαρχούν ανθρωπόμορφες φιγούρες, με παράδοξες συμπεριφορές, πολλαπλά άκρα και εντυπωσιακά μοτίβα, σαν μυθικές παρουσίες, σε ένα ποιητικό και εξπρεσιονιστικό σκηνικό.